CBR Theorie examen

Als je rijexamen wilt doen voor je rijbewijs B dan moet je eerst je theorie-examen halen. Het examen bestaat uit 25 vragen over gevaarherkenning, 30 vragen over verkeersregels en 10 vragen over je inzicht in situaties. In totaal 65 vragen om te toetsen of jij klaar bent voor je praktijkexamen.

Verschillende typen theorie-examens

logo-cbr-theorie-examenHet CBR-theorie-examen heeft meerdere soorten examens. 90% van de cursisten neemt deel aan het reguliere examen. Ook is er een examen waarbij je iets meer tijd krijgt. Deze zijn vooral voor mensen die dyslexie hebben of concentratieproblemen hebben. Heb je faalangst of kun je niet tegen de drukte van grotere groepen, dan is het individuele examen een uitkomst. Het examen kost standaard €38,-. Andere soorten examens zijn duurder.

Regulier

Duur: 20-30 minuten Kenmerken: grotere groepen, standaard theorie-examen Prijs: € 38,-

Examen+

Duur: 30-40 minuten Kenmerken: voor mensen met dyslexie, grotere groepen Prijs: € 55,-

Individueel

Duur: ca. 60 minuten Kenmerken: voor mensen met faalangst, ADHD en dyslexie. Prijs: € 102,50

Fouten tijdens je examen

Handig om te weten is dat je 17 fouten mag maken tijdens je CBR-theorie-examen. Maar de fouten zijn onderverdeeld in 3 onderdelen:
  • Gevaarherkenning: max. 12 fout
  • Verkeersregels en -inzicht: max. 5 fout
Als je dus 13 fouten hebt in gevaarherkenning, of 6 in verkeersregels, ben je dus gezakt. Maar zover laten wij het niet komen.

Haal je theorie-examen!

Zo goed mogelijk voorbereid het CBR theorie-examen doen. Dat is waar wij je klaar voor maken. We behandelen alle onderdelen van het examen zodat jij weer een stap dichter bij je rijbewijs bent. Wil je meer informatie: Bel dan 0630030317 of stuur onze een bericht via de website. Schrijf je nu in voor onze dag, avond of weekendcursussen. Er zit er altijd wel eentje voor je bij! Overzicht cursussen