CBR Theorie examen

Als je je rijexamen wilt doen, moet je eerst je theorie-examen halen. Bij Theoriecentrum Zeker Weten volg je theoriecursussen waar de 3 onderdelen: gevaarherkenning, verkeersregels en inzicht in verkeerssituaties worden behandeld. In totaal krijg je bij het CBR 65 vragen om te toetsen of jij klaar bent voor je praktijkexamen. Een theorie-examen boek je hier: https://www.cbr.nl/nl/mijncbr/inloggen-op-mijn-cbr.htm?orgurl=https%3A%2F%2Fwww.cbr.nl%2Fweb%2Fnl%2Fmijncbr.htm

Verschillende typen theorie-examens

logo-cbr-theorie-examenHet CBR-theorie-examen heeft meerdere soorten examens. 90% van de cursisten neemt deel aan het reguliere examen. Ook is er een examen waarbij je iets meer tijd krijgt. Deze zijn vooral voor mensen die dyslexie of concentratieproblemen hebben. Heb je faalangst of kun je niet tegen de drukte van grote groepen, dan is het individuele examen een uitkomst.

Regulier

Duur: 20-30 minuten
Kenmerken: grotere groepen, standaard theorie-examen
Prijs: € 40,-

Examen+

Duur: 30-40 minuten
Kenmerken: voor mensen met dyslexie, kleinere groepen
Prijs: € 60,-

Individueel

Duur: ca. 60 minuten
Kenmerken: voor mensen met faalangst, ADHD of dyslexie.
Prijs: € 107,50

Fouten tijdens je examen

Handig om te weten is dat je 17 fouten mag maken tijdens je CBR-theorie-examen. Maar de fouten zijn onderverdeeld in 3 onderdelen:

  • Gevaarherkenning: max. 12 fout
  • Verkeersregels : 2 fout     inzicht: 3 fout

Als je dus 4 fouten hebt in verkeersregels inzicht of 3 in verkeersregels, ben je dus gezakt. Maar zover laten wij het niet komen.

Haal je theorie-examen!

Zo goed mogelijk voorbereid het CBR theorie-examen doen. Dat is waar wij je klaar voor maken. We behandelen alle onderdelen van het examen zodat jij weer een stap dichter bij je rijbewijs bent.

Wil je meer informatie:
Bel dan 0657645580  of stuur onze een bericht via de website.

Schrijf je nu in voor onze dag, avond of weekendcursussen. Er zit er altijd wel eentje voor je bij!

Overzicht cursussen